Cégbemutatás


Új raktárépülettel bővült a Bohács Barkács Bt. telephelye
Beruházással a válság ellen
Katonás rend és tisztaság, ezzel jellemezhetnénk a Bohács Barkács Bt. raktárhelyiségeit. Végignézve rajtuk nem is gondolnánk, hogy ekkora forgalom zajlik itt, hiszen a hatalmas raktárkészlet szinte havonta cserélődik. A „rendezettség" a közelmúltban megvalósított beruházásnak köszönhető, melynek nyomán a raktárterület
1000 m 2-rel bővült, valamint az új tárolási technológiának köszönhetően a raktárak kihasználtsága is javult.

6 éve kezdtünk el foglalkozni alap-
anyag-nagykereskedelemmel, akkoriban még egy csarnokkal és homlokvillás targoncás technológiával - mondja Bohács Péter cégvezető. Rövid időn belül sikerült megvetni a lábunkat a piacon, növekedni kezdtünk, így egyre nagyobb raktárkapacitásra volt szükség. Ez a tendencia azóta is tart, és a jelen gazdasági helyzet ellenére most is az „előre mene külést" választottuk, ezért pályáztunk csarnoképítésre és gépbeszerzésre.

- Okozott-e problémát a pályázat köve- telményeinek való megfelelés?

Mivel cégünk több évre visszamenőleg jó pénzügyi mutatókkal rendelkezik, amely emelkedő tendenciát mutat, így sikerült minden elvárásnak megfelelnünk, és az igényelt összeget teljes egészében megkaptuk.

- Mi változott a fejlesztések megvalósítása óta?

Saját erőből, ill. a pályázaton nyert öszszegből egy 1000 m2-es csarnokkal bővítettük raktárterületünket, valamint két oldalvillás targoncára is beruháztunk. Ez lehetővé tette raktáraink teljes átrendezését, az alapanyagok sorokban tárolhatók, melyek között az oldalvillás targonca könnyedén közlekedik és bármelyik rakat leemelhető anélkül, hogy bármely másikat meg kellene mozgatnunk. Összességében számos olyan előny mutatkozik, amely előrevetíti a beruházás megtérülését. A raktárterület nőtt, miközben a kihasználtsága is javult, így egyszerre sokkal több árut tudunk raktárról biztosítani. Ez a vevők felé rendkívül rugalmas, gyors kiszolgálást tesz lehetővé, amely biztonságot, megelégedettséget jelent partnereinknek.

- Milyen alapanyagokat tartanak állandó raktárkészleten?

Az összesen 2300 m2-es fedett raktár területünkön kb. 2000 m3alapanyagot tartunk raktáron. Legnagyobb választékunk luc- és borovi lambériákból és hajópadlókból van, ebben országos szinten vezető szerepet töltünk be. Példaként említhetném, hogy csak a 20 mm vastag ságból 23 különbözőféle méret, illetve forma áll rendelkezésre (trapézmintás, softline, kisfózolt stb.), ezek mellett jelentős a raktárkészlet luc és borovi táblásított lapokból, fűrészáruból, vala mint számottevő forgalmat bonyolítunk OSB-lapokból.   Tömörfa termékeink osztrák és német beszállítóktól származnak, mely megbízható folyamatos minőséget garantál. Az összes alapanyagunk szárítva érkezik a telephelyre.

- Hogyan történik az értékesítés?

A felhasználók kiszolgálására egyrészt az érdi telephelyükön közvetlenül, másrészt pedig a viszonteladói hálózatokon keresztül történik. Törekszünk a rövid szállítási idő betartására, ami viszonylag könnyű, hiszen szinte minden terméket rögtön raktárról tudunk biztosítani viszonteladóinknak, de néhány nagyobb partnerünk már jól felépített saját raktárkészlettel is rendelkezik.
2009.09.  MAGYAR ASZTALOS ÉS FAIPAR 


Bohács Barkács Bt. üzletBohács Barkács Bt. raktár
ÉrdekességekHírlevélCégbemutatásPályázatokAdatvédelmi tájékoztatóImpresszumKapcsolat


Bohács Barkács Bt.Tel.:+36 23 375-790Nyitva tartás:
2030 Érd, Balatoni út 79.Mobil: +36 20 521 5456 H: 10-17
Adószám:  24513427-2-13Fax: +36 23 375 840K-P: 8-17
 Email: Szo: 8-13
Copyright © Bohács Barkács Bt. 1993 - 2022         Designed by KF