Hajópadló árlista

Hajópadló
Faházprofilú hajópadló


       Luc, "A/B" minős., 19 x 116mm x 4m   6 szál / köteg 3 799,- Ft/m2
       Luc, "A/B" minős., 24 x 116mm x 4m   5 szál / köteg 5 499,- Ft/m2


         Az  ár a teljes anyagszélességgel számolva értendő.  Csak kötegben vásárolhatók.


         Faházprofilú hajópadló leírás
Hajópadló
Fózolt hajópadló


      Luc:
        "B/C" minőség, THERMOWOOD 19 x 140mm x 4,26 szál /köteg2 999,- Ft/m2
        "B" minőség, 19 x 146mm x 4járó-kisfózolt  5 szál / köteg3 499,- Ft/m2
        "B" minőség, 24 x 146mm x 4járó-kisfózolt5 899,- Ft/m2
        "B" minőség, 32 x 146mm x 4m  járó-kisfózolt7 499,- Ft/m2
        "B" minőség, 40 x 146mm x 4m  járó-kisfózolt   3 szál / köteg8 499,- Ft/m2


       Az árak a teljes anyagszélességgel számolva értendőek. A külön jelöltek csak kötegben vásárolhatóak.


       Fózolt hajópadló leírás
Hajópadló


Járó hajópadló


     Luc:
        "B" minőség,  19 x 116mm x 4m3 699,- Ft/m2


     Borovi:

        "A/B" minőség,  19 x 146mm x 3m / 4m  6 szál / köteg3 499,- Ft/m2


     Szibériai vörösfenyő:

        "B" minőség,  19 x 146mm x 4m   5 szál / kötegÁtmeneti készlethiány


       Az ár a teljes anyagszélességgel számolva értendő. A külön jelöltek csak kötegben vásárolhatók.


         Járó hajópadló leírás
 

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.

Hajópadló leírás

A természetes faanyag minden darabja egyedi és megismételhetetlen, bármilyen környezetben melegséget, harmóniát kelt. Különösen igaz ez olyan belsőépítészeti résznél, mint a lakóterek padlója. Ezért jó döntés a hajópadló választása, hiszen így kitűnően érvényesülhet a különféle fafajok természetes színtónusának és jellegzetes erezetrajzának együttes hatása.

Hajópadló előnyei

Az idő során napjainkban újra előtérbe kerül valódi fa hajópadló, hiszen jó hang és hőszigetelő képességgel bír. Antisztatikus, könnyű tisztán tartani és nem vált ki allergiás tüneteket. Emellett a hajópadló környezetkímélő, mivel gyártása káros anyag kibocsátástól mentes. Dekoratív, esztétikus, környezetének kellemes hangulatot ad, felülete könnyen kezelhető (lakkozható, festhető, pácolható), egyszerűen felhasználható (lerakható). Mindezek a jellemvonások olyan karaktert adnak a fa hajópadló stílusának amit az emberiség hasznosítani tud burkolóanyagként és ezzel saját egészségének és lakóhelyének a szolgálatába tudja állítani a fát.

Hajópadló alkalmazása

A hajópadló külső és belső burkolásra egyaránt alkalmas, gyorsan felépíthető padló szerkezet. Kétféle kivitelben gyártják: simára gyalult és fózolt (szélein leélezett). A hajópadló anyaga többnyire luc, vörös, vagy borovi fenyő szokott lenni.


Járó hajópadló

A járó hajópadló meleg padlóburkoló anyag. Neve is utal rá, hogy főként beltéri, vízszintes felületek, járófelületek burkolataként használják. A járó hajópadló téglalap alakú profillal készül, egyik hosszanti oldalán nút (horony), míg a másikon féder (csap) kialakítással. A téglalap profil biztosítja, hogy a lerakott hajópadló teljesen sík felületet képezzen: ez a takaríthatóság miatt fontos, hogy a szennyeződések ne rakódjanak le az elemek között. A nút + féder kialakítás pedig megakadályozza a két egymáshoz illesztett szál függőleges elmozdulását. Színlapján simára gyalult, csiszolással egyenértékű felületű.


Járó hajópadló esetében fontos a tartósság szempotjából az alkamazott fafaj keménysége.

A lucfenyő járó hajópadlót leginkább belső terek-szobák, faházak burkolataként használjuk. A színe matt sárga. Fontos tudnunk, hogy a lucfenyő a legpuhább fenyőfafaj. Ezért olyan helyekre nem ajánljuk, ahol nagy az igénybevétel és előfordulhat magas sarkú (főleg tűsarkú) cipő használata.

A borovi járó hajópadlót leggyakrabban családi házak belső tereinél, szobáinak burkolataként használják. Színe barnás, ami miatt kellemes melegséget áraszt. A lucfenyőnél kevésbé vetemedik. Szerkezete sűrűbb és keményebb, illetve az esetleges fahibák ritkábban fordulnak elő benne, mint például az erdei fenyőnél, vagy a lucfenyőnél.

A Vörösfenyő járó hajópadlót leggyakrabban kertek, szobák, nappalik, erősen igénybevett helyiségek burkolataként használunk. Színe vöröses-barna. Fenyők között ez a legerősebb, legtartósabb fajta.


Fózolt hajópadló

A fózolt hajópadlók inkább mennyezetburkolásra alkalmasak, mert padlóként tisztán tartása nehéz lenne. Ezenkívül kiváló lehetőséget biztosít külső felületek burkolására, ereszek, teraszok, szaunák kialakítására is. Színlapján simára gyalult, csiszolással egyenértékű felületű.


Járó-fózolt hajópadló

Mindkét oldala simára gyalult, csiszolással egyenértékű felületű. Mindkét oldala használható: egyik járóként, másik fózoltként. 32mm-es vastagságtól galériák kialakításánál is ajánljuk.


Faházprofil hajópadló

Az íves faházprofil rönkfa jellegénél fogva alkalmas külső-belső felületek dekoratív burkolására. Kerítés, kapu illetve garázsajtó készítésre is használható.

Lap tetejéreHírlevélCégbemutatásPályázatokAdatvédelmi tájékoztatóImpresszumKapcsolat


Bohács Barkács Bt.Tel.:+36 23 375-790Nyitva tartás:
2030 Érd, Balatoni út 79.Mobil: +36 20 521 5456 H: 10-17
Adószám:  24513427-2-13Fax: +36 23 375 840K-P: 8-17
 Email: Szo: 8-13
Copyright © Bohács Barkács Bt. 1993 - 2020         Designed by KF