-->

Fabrikett árlista

Fabrikett
          Lombosfa BIO fabrikett (szögletes)
100%   faanyag
     10 kg  (1 csomag) vásárlásakor:
   2799 Ft / csomag
279,90 Ft / kg96 csomag (1 raklap) vásárlásakor:268 704 Ft / raklap
279,90 Ft / kg
 A hatékony hőtermelő!    Fűtsön könnyebben, olcsóbban!
 Ideális többek között kandallókhoz, kályhákhoz, tűzhelyekhez, központi fűtésrendszerhez.


 • Fűtőérték:   legalább 16,9 MJ/kg
 • Hosszú égési idő
 • Nedvességtartalom:   csak  kb. 7-10%, míg a tűzifáé 30-50% (könnyebb égés, jobb hatásfok).
 • Száz százalékosan környezetkímélő  (adalékanyag és kötőanyag mentes)
 • Megújuló energiaforrás (száraz faforgácsból, faaprítékból és faporokból készül)
 • füstje nem tartalmaz környezetre káros kéndioxidot
 • CO2 semleges égés *
 • Max. 0,7% hamuképződés
 • Gazdaságos, mivel fele annyi mennyiséggel és jobb hatásfokkal lehet fűteni, mint a fával.
 • Sűrűség: 800-900 kg/m3
 • "Téglák" száma a csomagban: 15 db
 • "Téglák" mérete: szél.: 60 +-4mm, hossz.: 150 +-5mm, mag.: 80 +-10mm
 • Anyaga: nyír-éger keverék
 • Raklapos szállítási méret: 800 x 1260 x 1600mm, csomagolása: fóliázva

 


 

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.

BIO fabrikett leírás

Előszőr is néhány érv, amiért a fabrikett jó választás lehet az Ön számára:

NEM KELL FÁT HASOGATNIA:
Idősebbeknek, egyedül élőknek, nők számára könnyen szállítható, felhasználható; tömörsége, alacsony páratartalma miatt könnyebb mint a tűzifa. Nem kell hasogatnia, pontosan mérheti a leszállított mennyiséget, nem vizes, mint a friss tűzifa.

MAGAS A FŰTŐÉRTÉKE:
1,5-2kg brikett 1m3 gáz értekének felel meg, vagy 3-6kg tűzifának (15-20MJ/kg)

KÖNNYEN BEGYÚJTHATÓ:
Nem vizes, mint a frissen vágott tűzifa

100% MEGÚJULÓ:
Az erdők kímélésének a legjobb, legbarátságosabb módja.
* Ráadásul CO2 semleges, vagyis elégetése során nem kerül több CO2 a légkörbe, mint amennyi a fa természetes rothadási folyamata során az erdőben úgyis keletkezne. Így a fa, a fosszilis tüzelőanyagokkal szemben nem járul hozzá az üvegházhatáshoz.

A BRIKETTEL VALÓ FŰTÉS GAZDASÁGOS:
A tűzifához képest feleannyi mennyiséget kell megvásárolnia, szállítania és eltárolnia. A frissen vágott fával 30% vizet is megvásárol. Ennek eltávozására vagy 2 evet vár, vagy a tűzifa fűtőértékét használja el. Egy átlagos család 8-10 m3 tűzifát használ el télire, de azt nagyban befolyásolja a kazán típusa, az ingatlan műszaki adottságai (szigetelése, nyílászárói stb.), a család melegigénye, illetve az időjárás is.

ALTERNATÍVA A GAZHOZ KÉPEST:
kb. 2kg brikett = 1m3 gáz, nincs ingadozó világpiaci ár és politikai harcoknak kitett gázcsapelzárások (Általánosságban elég lehet 6-10 db fabrikett is, hogy 24 órán keresztül kifűthessük a házat.)


Általános leírás

Brikettnek nevezzük a 40 mm vagy ennél nagyobb átmérőjű kör, négyszög, sokszög, vagy egyéb profilú tömörítvényeket, melyeket mező- és erdőgazdasági melléktermékekből állítanak elő. Brikettet hidraulikus, dugattyús és csigás préseken gyártanak.

Környezetbarát, természetes alapanyagból magas nyomással préseléssel készül. Kötőanyagot egyáltalán nem tartalmaz, ezért kémiai összetétele a természetes fáéval azonos. Nedvességtartalma alacsony (kb. 2-10 %) ezért sokkal jobb hatásfokkal ég mint a tűzifa. Nem kormol, így kandallóban, cserépkályhában is használható. A brikett egységes formájának köszönhetően jól raktározható, kényelmesebb felhasználást tesz lehetővé. Szállítás után nincs szükség feldolgozásra, közvetlenül felhasználható. Egyenletes, hosszan tartó, szinte tökéletes égést biztosít. Minden olyan tüzelőberendezésben lehet vele tüzelni, amely fatüzelésre vagy széntüzelésre alkalmas.

Az újrafeldolgozott, préseléssel brikettként előállított tüzelő nagyon jó fűtőértékkel rendelkezik. A nyomás és préselés hatására nincs benne levegő, légrések, nincs benne víz, felesleges nedvesség, hanem egy tömör szerkezetű anyag. Ennél fogva a megfogható felület minden milliméterében értékes tüzelőanyag található. A brikett fűtőértéke átlag 16-19 MJ/kg, ami két-háromszor több mint a frissen vágott fa 7 MJ/kg-os fűtőértéke, de még az átlagos normális, száraz tűzifánál is, 30-40%-al magasabb ezért elmondható, hogy egy rúd brikett 1,5-3 rúd fának, vagyis egy fél adag ölben elférő fának felel meg.


Előnye a gázzal szemben:

kb. 2 kg brikett elégetése, közel 1 m3 földgáz felhasználásának felel meg. Fogyasztói árát (az alapanyag tekintetében) kizárólag a magyar piaci viszonyok határozzák meg, nincs kitéve a világpiaci árak alakulásának.
Fosszilis energia lévén, minden évben újratermelődik – "kimeríthetetlen energiaforrás". Fűtőértéke állandó.


Előnye a szénnel szemben:

Fűtőértéke magasabb, mint a barnaszéné. Brikett elégetése esetén nem képződik nagy mennyiségű, semmire sem használható salak az égés után. A brikett begyújtása sokkal egyszerűbb és gyorsabb. A brikett mozgatása, szállítása, tárolása könnyebb és tisztább. Fosszilis energia lévén, minden évben újratermelődik – "kimeríthetetlen energiaforrás"


Előnye a tűzifával szemben:

Brikett vásárlása esetén kb. feleannyi mennyiség szükséges a tüzifához viszonyítva, 10 mázsa tűzifa helyett ugyanannyi fűtéshez kb. 5 mázsa brikett is elegendő, így a fűtés gazdaságosabb brikettel. A tűzifával szemben 2-3-szor nagyobb sűrűségű, és mintegy 40%-kal nagyobb fűtőértékű, ezért ugyanolyan fűtőhatás eléréséhez a tűztérben kisebb mennyiséget kell elégetni. Brikett vásárlása esetén nem vásárolja meg a vizet is, mint a tűzifánál, amely csak a súlyt, így az árat növeli, viszont az égés hatékonyságát jelentősen csökkenti. Vizes tűzifa esetén, az égés során képződött energia jelentős része a víz elpárolgatására fordul, nem pedig a szoba hőmérsékletének növelésére, ezáltal romlik a fűtés hatékonysága. A brikettben azonban nincs víz, így a teljes hőmennyiség a szoba fűtésére fordítható. A tűzifánál a súly nem mindig mérhető korrekten, mivel a teherautóról való ledobáláskor a rendelt mennyiség nem ellenőrizhető. Nem kell vágni és hasogatni.


Figyelem!
Nem szabad az égésteret "megtömni", mivel a fabrikett térfogata megnövekszik az égés során.

Forrás: Bripel

Lap tetejéreÉrdekességekHírlevélCégbemutatásPályázatokAdatvédelmi tájékoztatóImpresszumKapcsolat


Bohács Barkács Bt.Tel.:+36 23 375-790Nyitva tartás:
2030 Érd, Balatoni út 79.Mobil: +36 20 521 5456 H: 10-17
Adószám:  24513427-2-13Fax: +36 23 375 840K-P: 8-17
 Email: Szo: 8-13
Copyright © Bohács Barkács Bt. 1993 - 2023         Designed by KF